DMI melder ud: Sådan bliver vejret i vinterferien

Nyheder
Foto: Privat
Skolernes vinterferie står for døren.

Lige nu læser andre også

I morgen skydes skolernes vinterferie i gang, men inden da står danskerne over for en søndag, hvor der ikke er meget at råbe hurra for.

Søndagen bringer nemlig både gråvejr og regn over Danmark.

I morgentimerne vil byger være spredt over landet, men fra eftermiddagen breder et regnvejr sig op gennem landet fra sydøst.

Det skriver DMI.

Især i Midt- og Nordjylland er der risiko for, at regnen overgår i slud eller tøsne, når mørket falder på, og da der allerede nu ligger sne rundt omkring i landet, skriver DMI, at trafikanter bør være opmærksomme på våde og glatte veje.

Den kontinuerlige nedbør bidrager yderligere til de allerede høje vandniveauer i landets åer og vandløb.

Jorden, som allerede nu er mættet af den seneste nedbør, kan derfor ikke optage meget mere vand, hvilket øger risikoen for oversvømmelser i særligt udsatte områder.

Det gælder de steder med vandløb og søer samt lavtliggende områder.

Uge 7

Næste uge byder på en blanding af regn, slud, og til tider sol. Ugen starter med en grå og våd mandag, hvor nord- og midtjyder kan opleve slud eller sne, mens sydvestlige egne kan forvente opholdsvejr om eftermiddagen.

Temperaturen vil variere mellem 1 og 7 grader, afhængigt af hvor i landet du befinder dig. Tirsdagen byder primært på tørvejr med lidt sol, men nedbøren rammer alligevel landet i nattetimerne.

Onsdagen starter tørt med sol, men ender vådt med regn fra vest, og torsdag og fredag fortsætter tendensen med skyet vejr og perioder med regn.

Weekendens vejr byder på let faldende temperaturer, men her er nedbørsmængderne stadig usikre.

Anbefalet til dig