DMI melder ud: Sådan bliver vejret nytårsaften

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu har DMI meldt ud, hvilken slags vejr danskerne kan forvente af årets sidste aften.

Lige nu læser andre også

Mens danskerne har sagt farvel til juleanden og pakket gaverne ud, vender opmærksomheden sig nu mod vejret for resten af juleferien og nytårsaften.

Efter en våd juleaften og nat, hvor vinden langsomt er aftaget, vil 2. juledag byde på en blanding af kraftig vind, byger og kortvarige solglimt. Temperaturen vil svinge mellem 2 og 7 grader, men den bidende blæst vil gøre det føles koldere.

Det skriver DMI.

Danskere, der har planer om at nyde en travetur ved stranden eller i skoven, rådes til at klæde sig varmt og vandtæt på.

Vejrmønsteret for de kommende dage ser ud til at fortsætte i samme ustadige og blæsende stil, med nedbør der varierer mellem regn, slud og tøsne. Dette skyldes Danmarks placering på en skillelinje mellem kold luft i nord og mildere luft sydfra.

Nytårsaften

Fokus rettes nu mod vejrudsigten for nytårsaften, som er en aften, hvor mange danskere traditionelt set er uden for på et eller andet tidspunkt.

På nuværende tidspunkt er vejret for nytårsaften stadig præget af usikkerhed, men prognoserne tyder dog på en nytårsaftensdag med kold nordnordvestlig vind og mulige slud- eller snebyger.

Efterhånden som dagen skrider frem, forventes solen at bryde igennem, men mod aften presser en regnfront på fra vest.

Regnen forventes dog først at ramme i løbet af natten, hvilket giver et forsigtigt håb om, at de fleste danskere vil kunne hoppe ind i det nye år under tørre forhold.

Anbefalet til dig