DMI melder ud: Sådan bliver weekendvejret

27/1/23 07:20

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Weekenden starter flot, men det grålige vejr tager over.

Hvis man skal have en ekstra god grund til at nyde fredagen, så kommer den her: den sidste arbejdsdag på hverdagsugen byder nemlig på masser af sol. 

Det skriver B.T.

Weekenden starter ud med en solrig og flot fredag, men fronter hiver de grålige januarskyer, som vi har vænnet os til i løbet af måneden, ind over landet i løbet af lørdagen.

“Det starter ganske pænt og slutter i den kedelige ende for at sige det kort” lyder det fra Klaus Larsen, som er vagthavende meteorolog ved DMI.

“Fredag får vi en pæn dag med masser af sol, med undtagelse af hvis man lige er nede i østersøområdet, hvor det kan blive lidt mere overskyet. Det er med temperaturer i den pæne ende, og vi holder os nok på tre-fire grader”.

Det bliver en fredag med klar til jævn vind, og der kommer ikke mange skyer. Heldigvis vil det kommende grålige vejr også holde bedre på vejrvarmen.

“Temperaturerne er jo stigende, så vi kommer op på en seks til syv grade med en vestlig vind (...) Til gengæld begynder vi også efterhånden - især i det nordlige - at krydre det med lidt regn. Fortsat med temperaturer op mod seks til syv grader” lyder meldingen fra Klaus Larsen.

Det er derfor med at kigge ud af vinduet i dag, hvis du ønsker sol i ansigtet: de næste par dage bliver nemlig i den mere kedelige ende.