DMI melder ud: Sne på vej til Danmark

04/2/23 17:01

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Der er en front på vej indover os.

Foråret og lunere vejr synes at blive et mere og mere fjernt minde. Og havde du sat næsten op efter lækkert forårsvejr, må vi desværre skuffe.

Der er nemlig atter sne på vej til Danmark.

Det bekræfter vagthavende meteorolog ved DMI Marie Timm over for Ekstra Bladet.

Ifølge Marie Timm har en front med både sne og regn kurs mod det danske. Om det bliver sne eller regn afhænger af, hvor du er i landet.

Det hvide nedbør vil således indtage Jylland i aftentimerne, hvorefter det bevæger sig ind over landet. Det forventes, at det vil ramme Fyn og Sjælland i løbet af søndagen.

Og hvis man bor på Bornholm, ja så slipper man helt.

Smelter hurtigt

Ifølge Marie er der dog tale om en kort omgang og derfor skal man altså ikke forvente at stå op til et Danmark klædt i hvidt.

"Det kan måske godt kortvarigt ligge på plæner og græsbaner og give lidt hvid fornemmelse, men det er ikke noget, vi forventer bliver liggende," siger Marie Timm.

"Det er en kortvarig front, så i morgen bliver der efterhånden også sol til os alle. Først til jyderne, men det spreder sig også over til Sjælland hen på eftermiddagen."

Ved kysterne vil temperaturerne nå op på 4-6 grader. Ellers vil temperaturer generelt være mellem frysepunktet og et par graders varme de fleste steder.