DMI melder ud: Snestorm på vej mod Danmark

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En snestorm er på vej.

Lige nu læser andre også

Onsdag ser ud til at byde på en snestorm i Jyllands nordlige regioner. Efter mandagens vejrprognoser forventes det, at et lavtryk vil bevæge sig over den sydlige del af Danmark, hvilket potentielt kan føre til vanskeligheder for den nordlige halvdel af landet.

Det skriver DMI.

I takt med at kold luft fra øst bevæger sig over landet, og vinden stiger til kuling, øges sandsynligheden for snefald og snefygning i betydelige mængder.

En regulær snestorm, karakteriseret ved mere end 10 cm sne på seks timer og middelvindstyrker over 10 m/s, er en reel mulighed.

De sidste 24 timers ændringer i vejrprognoserne indikerer, at lavtrykket nu vil tage en mere nordlig kurs. Dette skifter forvarslet om snestormen nordpå, hvilket nu primært berører den nordlige del af Jylland.

Det er afgørende at overvåge lavtrykkets præcise bevægelser over Danmark, da dette vil bestemme, hvor snestormen vil slå ned.

Der hersker stadig en vis usikkerhed mandag formiddag omkring sneens mængde, hvor de største ophobninger vil forekomme, og hvilke områder der vil opleve de kraftigste vinde.

Situationen overvåges tæt, og yderligere opdateringer vil blive givet løbende.

Anbefalet til dig