DMI melder ud: Sol og 25 grader i weekenden, men...

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Weekenden vil byde på lidt af hvert.

Lige nu læser andre også

I dag er det den 23. juni, hvilket betyder, at det er sankthansaften.

Det er en aften, som mange danskere forbinder med sommer, hygge, bål, hekse og fællessang.

I år må man dog mange steder undvære bålet, der skal sende heksen til Bloksbjerg, da sommeren indtil nu har været så tør, at der i flere kommuner er afbrændingsforbud.

På dagen for sankthans vil det meste af landet opleve tørvejr, men Lolland-Falster og Bornholm vil kunne se frem til enkelte byger, som vil melde sin ankomst inden middag.

Det skyldes et lavtryk, der tager turen syd om landet. Med des mere dette lavtryk bevæger sig østpå, des mere klarer det op, så solen kan skinne ned over det danske land.

Du kan tjekke, om du må tænde bål hos dig på Afbrændingsforbud (brs.dk).

Flere danskere er skuffet over ikke at komme til at se et bål til sankthans, men til gengæld har weekendvejret noget at byde på, der vil glæde de fleste.

Lørdag vil nemlig forholde sig tør, og der vil være nogen til en del sol at finde på himlen. Temperaturerne vil være mellem 19 og 24 grader, og det vil være delvist skyet.

Det skriver DMI.

Aftentimerne vil ligne dagtimerne meget i henhold til sol, men der vil være risiko for tåge samtidig med at temperaturerne naturligvis tager et skridt ned ad stigen. De vil finde et sted mellem 13 og 17 grader.

Søndag fortsætter de gode takter, og her vil der igen være mulighed for nogen eller en del sol. Temperaturerne vil ligge mellem 20 og 25 grader, hvorfor der venter en vaskeægte sommerkombi.

Der er dog et men til den ellers gode søndag, som lader til at blive en ‘sommerdag’.

Der vil nemlig være mulighed for enkelte byger, og de vil fortsætte mandag morgen, hvor vandet fra oven vil gøre sin entré fra landets vestside.

Anbefalet til dig