DMI melder ud: Vær klar på 10 centimeter sne

10/3/23 11:32

Nicolai Haugsted

Pak ikke sneskovlen væk endnu, lyder meldingen

I sidste uge kunne vi opleve årets først forårsweekend - i hvert fald ifølge kalenderen.

Den blev dog aldrig en realisering, da det grå vejr i stedet blev hængende.

Og det lyder til at chancen langt fra bliver bedre i denne uge. Der kommer nemlig op til ti centimeter sne, skriver Ekstra Bladet.

De hvide fnug vil fortsætte med at hænge i luften, lyder meldingen fra Hans Peter Wandler, der er vagtchef hos DMI.

- Vi lægger ud med lidt sol her til formiddag og enkelte snebyger over den nordlige del af landet, fortæller Wandler.

- I løbet af dagen bliver det mere skyet, og et lavtryksområde fra Tyskland bevæger sig mod øst og smelter lidt sammen med de her byger, som i aften og i nat kan give sne til den sydlige del af landet.

Og det er ikke kun i optakten til weekenden, at danskerne vil komme til at opleve sne. Lørdagen skruer nemlig op for mængden.

- Lokalt kan vi komme op på ti centimeter sne, hvis man er heldig - eller uheldig - alt efter hvordan man ser på det (...) Men de fleste steder vil man nok opleve mellem fem og ti centimeter sne, som det ser ud nu, informerer vagtchefen.

De steder i landet hvor sneskovlen ikke bliver nødvendig, skal man være klar på at bytte den ud med paraplyen i stedet. Der er nemlig gode chancer for regn i det ustabile vejr, udtaler Wandler.

- Nedbøren vil blive mere våd end hvid, hvilket selvfølgelig godt kan give problemer på vejene, når der kommer noget flydende oven på de her kolde overflader, som kan fryse (...) Derfor skal man også være opmærksom, hvis man skal ud og køre, siger han.

Heldigvis virker det til at den kolde tid er på vej ud. I løbet af mandagen vil varm luft nemlig bevæge sig over landet fra syd.

- Mandag går vejret over i regulær regn i hele landet og lunere luft fra syd. Man skal selvfølgelig passe på med at kalde det lunere luft, for vi snakker mellem fire og ti graders varme, lyder meldingen fra Peter Wandler.