DMI melder ud: Vejrskifte på vej

30/10/2021

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Om man skal have en paraply med sig, afhænger af, hvor man befinder sig i det danske land.

Mest læste i dag

Det er ikke sikkert, at du kan forlade hjemmet i løbet af lørdagen, uden at have en paraply med dig. Flere steder i landet er der nemlig et stort vejrskifte på vej.

I den østlige del af landet kan man nemlig forvente, at der ikke kommer til at ske de store ændringer fra det solrige og tørre vejr, som prægede fredagen. Mod vest er der derimod et større vejrskifte på vej, hvorfor man gør klogt i at have paraplyen med sig.

Det fortæller Klaus Larsen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), til Newsbreak.

"Tidligt på eftermiddagen kommer der et regnområde ind over Syd-og Sønderjylland, og det bevæger sig mod nord i løbet af dagen. Det rammer nok Nordjylland sidst på eftermiddagen," fortæller han til Newsbreak.

Ifølge DMI er der forventninger om, at der vil falde et sted mellem fem og otte millimeter regn i løbet af lørdagen.

Bor man i den østlige del af landet, har man derfor grund til at glæde sig. Her ser vejrudsigten nemlig ud til at være overvejende tør. Klaus Larsen fortæller dog, at det ikke bliver sol fra en skyfri himmel, da der vil være en del skyer på himlen.

Det betyder dog ikke, at solen ikke kommer til at bryde igennem skyerne i ny og næ. Bor man på Bornholm, er der særlig grund til at glæde sig, da der ser ud til at komme en del sol på solskinsøen.

"Men der kan sagtens komme lidt sol af og til, og især på Bornholm vil der komme en del sol," lyder det også fra Klaus Larsen.

Selvom solen beslutter sig for at kigge frem, er det dog ikke høje temperaturer, den tager med sig. Det forventes nemlig, at temperaturen vil svinge mellem 12 og 14 grader, mens vinden bliver jævn til frisk fra en sydlig retning.

Anbefalet til dig