DMI: Voldsomme mængder regn på vej

Af: Thea Andersen

|

09/01/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er med at finde paraply og gummistøvler frem. Ugens vejr bliver nemlig regnfuldt.

Mest læste i dag

Det ustadige og våde vejret fortsætter i den kommende uge.

Sådan lyder meldingen fra vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Martin Lindberg.

Mandag bliver mest skyet og der kommer udbredt bygeagtig regn, men fra sidst på formiddagen klarer det noget op. Temperaturer op mellem 4 og 7 grader.

Tirsdag kan vi nyde af en periode med tørt vejr, men allerede i løbet af tirsdag aften når et nyt omfattende frontsystem med regn og blæst ind over landet vestfra [...] Den seneste prognose indikerer at der de fleste steder vil falde mellem 10 og 20 mm (i Vestjylland lokalt op til 25 mm) nedbør fra sent tirsdag aften til onsdag middag," siger Martin Lindberg.

Fra torsdag er prognosen noget mere usikker i forhold til nedbør, men DMI forventer, at næste front med regn vil passere Danmark om fredagen.

I løbet af weekenden ventes et lavtryk med blæst og en del nedbør, måske vinterlig nedbør, at passere.

2-4 gange mere regn end normalt

Den seneste prognose fra ECMWF, det Europæiske Vejrcentre, giver mellem 30 og 60 mm på landsplan, i Vestjylland lokalt op til 70 mm.

Der er dog som nævnt en del usikkerhed om nedbørsmængderne, især i weekenden.

Hvis prognosen holder så kan der således falde 2-4 gange mere end normalt.    

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig