DMI: Mildere vejr på vej

19/02/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Foto: shutterstock
DMI lover mildere vejr den kommende uge - men vind i stormstyrke kommer igen lørdag

Mest læste i dag

I dag onsdag er vejret omskifteligt. Flere steder er der skyet med byger men især i Jylland kan man opleve lidt eller ngoen sol. Temperaturerne ligger mellem 5 og 7 grader. Vindstyrken er løjet af og ligger nu på let til frisk vind.

Mildt, vådt og blæsende

De næste par dage vil flere lavtryk bevæge sig mod Norskehavet og den Skandinaviske Havø, og det vil fortsætte med at give Danmark blæsevejr. Lavtrykkene betyder også at vejret bliver meget ustadigt, men umiddelbart mildt de næste par dage.

Torsdag:

Torsdagen vil være noget overskyet og der vil komme en del regn. Vinden som ellers er løjet af i løbet af onsdagen vil igen tage til og blive jævn til hård stedvis op til kuling, med kraftige vindstød.. Temperaturene komemr til at ligge mellem 5 og 8 grader. I løbet af aftenen og natten skulle det klare op, hvilket betyder at temperaturerne falder til mellem 3 og 6 grader om natten. 

Fredag:
Fredag starter tørt ud, med nogen sol, som i Jylland desværre afbrydes solskinnet af flere byger. Vinden bliver jævn til hård og ved kysterne er der vindstyrke på op til kuling.  I løbet af natten tiltager vinden til frisk vind til kuling og det bliver skyet med en del regn. Temperaturene vil hele dagen ligge mellem 5 og 8 grader

Lørdag:
Lørdag fortsætter regnen fra fredag nat men op ad dagen vil der komme en opklaring vestfra, der betyder, at vi kun får sporadiske byger. Dagen bliver virkelig blæsende med hård vind til hård kuling fra vest, stedvis med vindstød af stormstyrke.

Søndag:
Søndagen vil i de nordlige og østlige egne være mest tørt med lidt eller nogen sol, mens der i de sydvestlige egne mere skyet med byger. Dagtemperaturen ligger mellem 4 og 7 grader og vi kommer til at opleve frisk vind til kuling fra vest, som aftager noget i dagens løb. Natten starter tørt og klart, men bliver senere mere skyet og i de sydvestlige egne stedvis lidt regn. nattetemperaturen ligger nede mellem 2 og 5 grader, og der vil være en svag til frisk vind mellem vest og syd.

Mandag:
Mandag d. 24. Februar vil vejret igen være mest skyet med regn fra sydvest. Dagtemperaturene kommer helt op mellem 7 og 10 grader, dog tiltager vinden igen og vi får frisk vind til kuling fra sydvest og vest, i Nordjylland dog op til hård kuling. I løbet af natten klarer det op, dog med mulighed for byger. I nattens løb vil det fortsat være meget blæsende med frisk vind kuling fra sydvest og vest, i Nordjylland op til hård kuling, samt vindstød af stormstyrke. nattetemperaturene ligger mellem 4 og 8 grader.

Anbefalet til dig