DMI: Nu vender det - Solen går senere ned

17/12/2019

Henrik Rothenbücher

Foto: Pixabay
Hvis du ligesom mange andre danskere, også er lidt ramt på humøret over de mørke dage, så kan du begynde at glæde sig. Fra i dag begynder solen nemlig at gå senere ned.

Mest læste i dag

Selvom december er den måned, hvor mange glæder sig over julen, gaver, mad og nytår, så er det også en af de måneder, hvor rigtig mange danskere bliver deprimerede.

Det skyldes, at der er mørkt når de fleste danskere tager på arbejdet, og der er mørkt igen, når de fleste tager hjem fra arbejder.

Der er dog en rigtig god nyhed, og det er, at solen fra nu af begynder at være oppe i lidt længere tid ad gangen.

Vi har dog ikke haft årets korteste dag endnu, den falder den 22. december, men alligevel kan danskerne glæde sig over, at solen står på himlen lidt længere tid, end den plejer.

Ifølge Tv2 så gik solen ned klokken 15.37:16 både lørdag og søndag i København, men allerede i dag mandag, vil solen først gå ned klokken 15.37:21.

Der er blot tale om fem sekunder, men det betyder alligevel, at det går den rette vej, da solen hver eneste dag vil blive lidt længere tid på himlen end dagen før.

Korteste dag nærmer sig

Årsagen til at solen står længere på himlen, men dagene fortsat bliver kortere med sollys skyldes, at solen fortsat står senere op. 

Tv2 skriver, at solen stod op klokken 08.31:55 den 15. december, og den 22. december står solen til at skulle stå op kl. 08.36:57.

Altså vil solen stå op fem minutter og to sekunder senere den 22. december end tilfældet var det den 15. december, mens solen ‘kun’ er oppe to minutter længere.

Fra den 22. december vil solen dog begynde at stå tidligere op, og det betyder, at det hver eneste dag vil blive lysere lidt tidligere på dagen, og at det samtidig også vil være lysere lidt senere på dagen.

 

Anbefalet til dig