DMI: Nu vender det tilbage

03/9/20 07:26

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Det er blot en uges tid siden at der igen og igen, var meldinger om regn og torden - nu kan vi forberede os på en ny omgang.

Hvis du har planer som skal foregå udendørs i weekenden, så er det nok en ganske god ide lige at tjekke vejrudsigten først - det ser nemlig ikke ud til at det dejlige sensommervejr har i sinde at blive. 

I denne uge har dagene indtil videre været præget af en del solskin og lune temperaturer, det er ikke det som er på programmet for ugens sidste dage. 

Et lavtryk bevæger sig nemlig lige nu nordpå til Gotland, hvilket betyder at der i løbet af i dag vil bevæge sig et frontsystem ind over Danmark, som efterfølges af byger.

I weekenden vender det

Lad os tage et kig på de kommende dage og weekendens vejr:

I dag får vi nogen eller en del sol, den første del af dagen. I løbet af dagen bliver det skyet vestfra og i eftermiddag kommer der regn i den vestlige del af landet. Vi får temperaturer på mellem 17 og 21 grader. Vinden bliver let til frisk - ved kysterne stedvis op til hård  vind og ved Vestkysten en overgang kuling.

Fredag får vi lidt eller nogen sol, men med spredte byger. Temperaturer mellem 17 og 20 grader. Om aftenen og natten vil der i den sydlige og østlige del af landet komme skyer og regn, muligvis lokale tordenbyger. 

Lørdag lidt eller nogen sol, men også spredte byger som lokalt kan være med torden. Temperaturer mellen 15 og 18 grader, og jævn til frisk vind - i Nordjylland op til hård vind. Om aftenen vil der fortsat være vekslende skydække med byger og lokale tordenbyger. 

Søndag vil starte med lidt eller nogen sol, men fortsat med spredte byger og lokale tordenbyger. Temperaturer på mellem 14 og 17 grader, med let til frisk vind. 

På nuværende tidspunkt ser næste uge også ud til at byde på et ustadigt vejr, med en del vind, regn og torden.