DMI: Om få dage sker det

25/02/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Allerede i morgen begynder det så småt.

Mest læste i dag

I denne uge har vi virkelig kunne mærke, at foråret langt om længe er på vej. For mange har det sikkert været kærkomment, at foråret så småt er begyndt at indtage Danmark. I dag kan der lokalt blive op til 14 grader - men om få dage skal vi forberede os på nogle køligere temperaturer.

Torsdag passerer en svag koldfront nemlig ind over landet fra vest, og derfor bliver forårsvarmen nu afløst af en køligere og maritim luft, lyder det fra DMI. 

Det betyder dog ikke, at der bliver lige så koldt som der var for kort tid siden - men i de følgende dage, vil dagstemperaturen ligge på mellem 5 og 10 grader. 

Det er dog stadig et dyk fra temperaturer på omkring 14 grader, som der kan ramme lokalt i dag. Især i området omkring Aarhus og København, vil man mærke de lune forårstemperaturer.

Dykker den kommende uge

Hvis vi tager et nærmere kig på den næste uges tid, ser det således ud:

Torsdag bliver en "skiftedag", når den lune forårsvarme fortrænges østpå og i stedet afløses af kølgere Atlanterhavsluft. Der vil dog fortsat være tørt og pænt vejr med sol. Temperaturer mellem 8 og 13 grader - mens der lokalt kan blive omkring 14 grader.

Fredag byder på overvejende tørt vejr, med en del eller nogen sol. Temperaturer mellem 5 og 10 graders varme, mens der om natten bliver temperaturer mellem frysepunktet og 5 graders varme. Let til frisk vind, mens kysterne kan opleve hård vind.

Lørdag endnu en gang tørt med nogen eller en del sol, dog i perioder mere skyet. Temperaturer mellem 5 og 11 grader. Om natten ned til mellem 1 og 4 graders varme.

Søndag byder også på tørt og solrigt vejr, dog vil der især i den sydlige del af landet også være perioder med mange skyer. Temperaturer mellem 5 og 10 graders varme, mens natten byder på temperaturer mellem frysepunktet og 5 graders varme. 

Efter en solig weekend, byder starten af næste uge på et par dage med mere skyet vejr og en del køligere temperaturer. Mandag bliver dog fortsat mest tør, men skyet med temperaturer mellem 3 og 8 graders varme. 

Tirsdag byder også på tørt og skyet vejr, dog med lidt opklaring sidst på dagen. Temperaturer mellem 3 og 8 grader.

Onsdag og torsdag ser på nuværende tidspunkt ud til at byde på fortsat tørt vejr, men med temperaturer der vil falde yderligere.

 

 

 

Anbefalet til dig