DMI om weekendvejret: I skal til at holde jer inde eller finde regntøjet frem

Af: Kasper Rud

|

19/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efterårsferien afsluttes med rigtigt efterårsvejr

Lige nu læser andre også

Efterårsferien har været en lidt blandet pose bolsjer, når det kommer til vejret.

Nu har vi ramt weekenden, og ferien nærmer sig sin ende. Efterårsferien har også vist sig fra sin bedste side vejrmæssigt, og nu afsluttes den med en våd markering fra oven.

Det er nemlig regn og milde temperaturer, der kommer til at præge weekenden.

En front over Jylland vil lørdag medføre regn - især i den vestlige del af landet, hvor der kan falde op til ti millimeter nedbør i løbet af dagen. Ifølge prognoserne vil regnen være mest markant i Vestjylland, hvor flere timers nedbør kan forekomme. Mod øst, over Østjylland og Fyn, forventes kun enkelte smådryp uden større betydning.

Det skriver DMI.

Temperaturerne vil variere mellem 12 og 16 grader, med de højeste temperaturer i den østlige del af landet, hvor der også er chance for lidt sol midt på dagen. Vejret vil dog blive overvejende skyet i løbet af eftermiddagen, især fra vest. Vinden vil forblive svag til jævn fra sydøst, hvilket betyder, at der ikke bliver tale om en blæsende dag.

Selvom lørdagen starter med gråvejr og regn flere steder, vil der være perioder med tørvejr sidst på aftenen og ud på natten. Søndag byder på mere tørt vejr i den sydlige og østlige del af landet, med de bedste solchancer dér. Ellers vil vejret fortsat være mest skyet, dog uden meget nedbør.

Weekendens vejr bliver bemærkelsesværdigt mildt for årstiden. Temperaturerne vil nå op mellem 13 og 17 grader om dagen og falde til mellem 8 og 13 grader om natten.

Dette ligger markant over oktobers klimanormale, der for højeste dagstemperatur ligger på 12,3 grader. "Vi ligger altså betydeligt over," lyder det, selvom efteråret stadig mærkes med den køligere vind og den tidlige solnedgang omkring klokken 18.

Trods det mildere vejr for årstiden vil de grå skyer og den fugtige luft minde danskerne om, at efteråret er godt i gang.

Husk at få tændt lysene på bilen og cyklerne, så alle er til at se i trafikken.

Anbefalet til dig