DMI opdaterer prognosen: Nogle får 13 grader - andre vind mod stormstyrke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er med at befinde sig det rigtige sted i landet i weekenden, hvis man vil nyde godt af forårsvejret.

Mest læste i dag

Som de kommende dage folder sig ud, forventer danskerne en sjælden meteorologisk cocktail serveret af naturens egne kræfter.

Med forårssolen hængende lavt på himlen, er der lagt op til et varmespil, der ikke kun bringer smil, men også en del udfordringer med sig.

Ifølge meteorolog Martin Lindberg fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er der varme dage på vej, men med en bittersød bi-smag af vejrskifter.

Torsdag og fredag bliver dagene, hvor termometeret danser sig ind i det tocifrede, særligt i landets sydøstlige dele, hvor lokalområder kan opleve temperaturer op til 12 eller 13 grader.

"Med den lune luft følger desværre også mange skyer og i perioder dis, tåge og regn," forklarer Lindberg. Det er derfor tid til at grave forårstøjet frem, men husk at paraplyen skal være en fast følgesvend.

Ikke alle er lige heldige

Men det er ikke kun vådt vejr, der lægger vejen forbi Danmark i denne periode.

Ser vi frem mod weekenden, og særligt lørdag, skruer vejrguderne op for vinden.

"Lavtrykket giver en overgang kraftig blæst fra vest og nordvest, og der kan komme kraftige vindstød flere steder, i Nordjylland måske op nær stormstyrke," lyder advarslen fra Lindberg.

Det lader til, at Danmark skal forberede sig på en weekend, hvor vindjakker og stormparaplyer bliver en nødvendighed.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig