DMI: Kraftigt lavtryk lige nord om Danmark op til jul

Af: Thea Andersen

|

19/12/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Prognoser sender et kraftigt lavtryk lige nord om landet i dagene op til jul, ifølge DMI.

Lige nu læser andre også

Torsdag ligger stadig så langt ude i fremtiden, at udviklingen af vejret er usikker. Men prognoserne har i noget tid antydet, at et kraftigt østgående lavtryk vil bevæge sig lige nord om Danmark.

"Det bedste bud lige nu er, at vinden fra torsdag eftermiddag og i løbet af natten til fredag tiltager til hård vind til kuling omkring vest, ved kysterne op til hård kuling og ved Vestkysten stormende kuling, med vindstød mange steder af stormstyrke, ved Vestkysten vindstød op til stærk storm. Om fredagen drejer vinden til nordvest," lyder det fra meteorolog ved DMI Jesper Eriksen i 'meteorologens kommentar'.

Derfor har DMI nu et forvarsel ude om stormende kuling, som du kan læse mere om her eller i artiklen nedenfor.

Ikke det eneste forvarsel, DMI har ude nu

Den kraftige vind ventes også at medføre forhøjet vandstand - først ved Vadehavet og Vestkysten og senere ved Limfjorden og visse dele af de indre danske farvande.

Et 'Kategori 2'-forvarsel om forhøjet vandstand er udsendt og forventes at gælde fra fredag midnat til lørdag midnat. Hvor meget vandstanden vil stige, er endnu uvist.

Efter det kraftige blæsevejr fra en vestlig retning, går vinden i nordvest og nord, og sender koldere luft med vinterlige byger ned over landet.

"Vi holder løbende øje med prognosernes udvikling, og opdaterer varsler og udsigter efter behov," lyder det.

For at følge opdateringerne henvises til DMIs hjemmeside.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig