DMI: Risiko for storm over Danmark

05/02/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Foto: Shutterstock
Kraftige vindstød kan ende med at blive storm

Mest læste i dag

 

I løbet af søndagen er der risiko for, at Danmark bliver ramt af årets første storm. 

Vejrtjenesten fortæller, at det kan forventes, at der i løbet af søndag kommer et kraftigt østgående lavtryk nord om Danmark, hvilket vil betyde kraftig blæst over hele landet. Dette vil medføre, at de første par dage i næste uge kan blive noget blæsende. 

Ifølge DMI er der risiko for, at lavtrykket vil medføre stormende kuling i middelvind med vindstød af stormstyke, lokalt kan det måske blive orkanstyrke. Prognoserne lige nu peger på at det bliver den vestlige del af landet, som bliver hårdest ramt. 

Risiko for forhøjede vandstande

Det meget blæsende vejr kan medføre forhøjede vandstande. Det er den lange periode med kraftig blæst fra vest, der er med til at skabe den forhøjede vandstand. Et sted som DMI selv nævner kunne komme i risikozonen er Limfjorden. 

DMI understreger dog, at det er for tidligt at komme med et egentligt varsel, da de er en vis usikkerhed forbundet med prognosen. Et decideret varsel kan først udsendes ca. 36 før stormen rammer. Det er derfor også stadig usikkert hvilke dele af landet, der bliver ramt hårdest af det kraftige blæsevejr. 

Vejret de kommende dage

Op til stormen får vi ellers et par dejlige dage. 

Torsdag er der spået nogen til en del sol og temperaturer omkring de 6-8 grader. Fredag er meldingen overskyet med risiko for dis og tåge samt 5-8 grader. Lørdag skulle starte med solskin, men senere blive våd, da der en overgang kan komme lidt regn. temperaturen ligger også mellem 5-8 grader. 

 

Anbefalet til dig