DMI: Så er festen forbi - Weekenden byder på flere dage med sne

20/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

I weekenden kan vi få sni. Foto: Shutterstock
I weekenden kan danskerne igen opleve sne, ifølge DMI.

Mest læste i dag

Nogen danskere kan se frem til en solrig weekend, mens andre må forberede sig på sne. 

Det fortæller DMI fredag. 

I løbet af fredag bliver vejret mest tørt med nogen eller en del sol, men i Sydjylland, på Fyn, og Sjælland kommer solen først i løbet af formiddagen, og på Bornholm titter den først frem fredag eftermiddag. Temperaturen vil holde sig mellem 5 og 10 grader med let til frisk vind

I aften og i nat kan der måske komme enkelte byger på Bornholm. De kan desværre være med både slud eller sne. Derudover vil fredage ellers være mest præget af tørt og klart vejr. Tempeaturenvil svinge imellem fem minusgrader og tre plus. Ifølge DMI bliver det afgjort lunest ved kysterne. Vinden bliver svag til. Ved kysterne kan der stedvis komme hård vind.

Sneen fortsætter i weeekenden

Lørdagen ser ud til at blive tør og ret solrig i det meste af landet, men på Bornholm vil der - især først på dagen - være mulighed for enkelte regn- slud eller snebyger.Temperaturen vil i løbet af lørdagen holde sig mellem fire og otte grader. Om aften og natten kan vi se frem til tørt og ret klart vejr, men i den sydøstligste del af landet enkelte lokale byger, der også kan være med slud eller sne. Vinden bliver svag til frisk omkring øst. På Bornholm kan dog risikere, at de - udover sne og slud - rammes af hård vind. 

I løbet af søndagen er det ikke kun bornholmerne, der vil se det sne over Danmark. Søndag vil især borgere i den sydlige del af landet opleve, at der falder sne. Vinden bliver svag, men om dagen vil temperaturen holde sig over frysepunktet. Her bliver temperaturen mellem tre og seks grader, om end der kan komme op til fem graders frost natten til  mandag. 

Vinden bliver svag i det meste af landet, men i løbet af natten vil Østersøen opleve en frisk vind. 

 

Anbefalet til dig