DMI: Så længe vil sommervejret vare

31/05/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
I disse dage kan danskerne nyde skønt sommervejr - men inden længe vil sol og varme blive afløst af regn og byger.

Mest læste i dag

Igen i dag kan danskerne se frem til en solrig og lun dag, med temperaturer helt op mod 23 grader. Dog vil der i Vestjylland kun blive op til mellem 12 og 17 grader, da en svag vesten vind holder temperaturerne nede.

På onsdag vil det skønne sommervejr dog blive afløst, da et mindre lavtryk langsomt vil passere Danmark. Det betyder at vi onsdag får en dag med mange skyer og spredte byger - samtidig tager temperaturen et dyk og ventes onsdag derfor kun at nå op på mellem 14 og 18 grader. 

Torsdag og fredag vil vi ligeledes få et par dage med mere skyet vejr og stedvis regn eller byger - men der er heldigvis godt nyt, når vi nærmer os weekenden.

Det tyder nemlig på, at der i næste weekend igen vil være tendens til mere tørt vejr med nogen sol og stigende temperaturer, som atter vil snige sig over 20 grader.

Sol og varme afløses - men vender igen

Lad os tage et nærmere kig på vejrudsigten for de næste par dage:

I dag kan der i morgentimerne være lokale tågebanker og mod vest stedvist skyet vejt - ellers vil mandagen byde på tørt og solrigt vejr. Vi vil også kunne nyde lune temperaturer mellem 17 og 23 grader - dog i Vestjylland og stedvist ved kyster med pålandsvind, kun mellem 12 og 17 grader.

Tirsdag vil byde på en overgang med mest skyet vejr og mulighed for enkelte byger i de østlige egne - ellers tørt vejr med nogen eller en del sol, der nogle steder kan virke sløret. Temperaturer op mellem 16 og 21 grader, mens kyster med pålandsvind og Bornholm får mellem 12 og 15 graders varme. Svag til jævn vind først fra skiftende retninger, men efterhånden omkring øst.

Onsdag mest skyet med spredte byger, men i løbet af dagen også lidt eller stedvis nogen sol ind imellem. Temperaturer mellem 14 og 19 graders varme, med let til frisk vind fra ost. 

Torsdag vil der i den sydvestlige del af landet være skyet og i perioder regn eller byger. I Nordjylland og i de østlige egne mest tørt og nogen eller en del sol. Temperaturer op mellem 16 og 20 grader. mens østvendte kyster vil opleve det lidt køligere. 

Fredag mest skyet eller stedvis regn eller byger - dog fortrinsvins i den sydlige del af landet. Temperaturer mellem 16 og 20 grader, mens østvendte kyster får det lidt køligere. Let til frisk vind fra øst og sydøst.

Lørdag vil byde på nogen sol og måske enkelte byger - temperaturer mellem 16 og 21 grader. 

Søndag og mandag sandsynligvis tørt vejr med nogen sol og lidt stigende temperaturer.

 

 

   

Anbefalet til dig