DMI: Så trist bliver weekendvejret

Af: Thea Andersen

|

27/10/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den står bare på gråvejr, gråvejr, gråvejr.

Mest læste i dag

Vi står atter op til en gråvejrsdag, som nogen vil opleve tørt, mens andre vil få lidt regn eller finregn af og til. Der bliver dog mulighed for enkelte glimt af solen.

Temperaturen ventes at nå op på beskedne syv til ni grader i løbet af dagen.

Det oplyser meteorolog ved DMI Klaus Larsen i 'meteorologens kommentar' på vejrtjenestens hjemmeside.

'Årsagen til vejret kan tilskrives, at Danmark ligger på grænsen mellem kølig luft mod nordøst og lunere luft mod sydvest. Luftmasserne adskilles af en svag front, der langsomt er ved at gå i opløsning, men efterlader os et par dagen i den kølige luftmasse,' fortæller Klaus Larsen.

Lørdag tegner sig ligeledes som en dag med skyer og perioder med regn. Temperaturen vil ligge mellem seks til ni grader, koldest i Nordjylland, og vinden vil være let til frisk fra øst og sydøst, ved kysterne stedvis hård vind.

Søndag banker den lunere luftmasse fra syd atter på døren. Derfor vil det vådere vejr igen kigge forbi Danmark, idet fronter med regn presser på fra sydvest. Så hvis du bor i den sydlige del af landet, vil du ud på dagen kunne se frem til lidt opklaring, dog med byger.

Temperaturen ventes op mellem fem og 11 grader, men samtidigt vil det være noget blæsende med en jævn til hård vind fra mellem nordøst og sydvest, ved kysterne stedvis kuling.

Meget vand i åerne

Efter store mængder nedbør tirsdag og onsdag har der været flere oversvømmelser fra vandløb i Østjylland. Især Odder og Vejle har været hårdt ramt af vandmasserne. Selvom vandstanden i vandløbene stadig er meget høj i Østjylland, forventes den at falde mod weekenden.

De store vestjyske åer (Varde Å, Skjern Å og Storå) reagerer langsomt – for danske forhold – så her toppede vandstanden først torsdag. Men da der er faldet mindre nedbør i oplandene til disse vandløb, forventes der ikke større problemer ud over nogle naturlige enge, der vil stå under vand.

De seneste vejrprognoser indikerer, at endnu et frontsystem forventes at passere Danmark i løbet af søndagen, men mængden af nedbør er fortsat noget usikker. Vi holder derfor øje med situationen i de kommende dage.

Anbefalet til dig