DMI: Sådan bliver vejret lørdag

Af: Amalie L.

|

06/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du havde håbet på en dag fyldt med solskin og sommer, vil vejret lørdag være skuffende.

Lige nu læser andre også

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt en advarsel om kraftige regnbyger og skybrud flere steder i landet.

Det skriver B.T.

Det er altså ikke blot en let regn, der er på vej. DMI's seneste prognose lover en dag med skyet vejr og perioder med regn og byger, som lokalt kan være så kraftige, at de inkluderer både hagl og torden.

Det er især den vestlige del af landet, der først vil mærke de våde konsekvenser af et lavtryk, der bevæger sig fra det sydøstlige England mod nordøst over Nordsøen. Jylland vil altså kunne mærke de kraftige byger allerede sidst på formiddagen. 

Herefter bevæger regnvejret sig mod øst, og både Fyn og Sjælland kan forvente en regnfuld eftermiddag. 

Og regnen ser ikke ud til at slippe sit tag i landet lige med det samme. Bygerne vil fortsætte hele aftenen og natten, og nattemperaturerne vil falde til mellem 10 og 15 grader.

I løbet af lørdagen vil temperaturerne ligge mellem 17 og 23 grader, men i den østlige del af landet kan man opleve temperaturer tæt på 25 grader, hvilket måske kan give en illusion af sommer trods de grå skyer. 

Vindforholdene vil også gøre sit for at forstærke fornemmelsen af ustadigt vejr, med let til frisk vind fra sydøst og sydvest, og ved kysterne kan man endda opleve hård vind eller kuling.

Først hen på lørdagen vil de kraftige byger nå Bornholm.

Det ser altså ud til, at vi må vente lidt endnu på de rigtige sommerdage, så indtil videre må vi bare nyde regnens trommen på ruderne og indendørs hygge. 

Anbefalet til dig