DMI: Sådan her starter efteråret

Af: Kasper Rud

|

01/09/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu begynder efteråret - men ikke som man skulle tro

Lige nu læser andre også

Efteråret indleder med sol og varme

September har meldt sin ankomst med en bemærkelsesværdig start på efteråret.

Selvom morgenen begynder køligt flere steder i landet med temperaturer mellem 7 og 10 grader, vil solen hurtigt få overtaget og bringe varmere vinde med sig.

Det skriver DMI.

Efterhånden som dagen skrider frem, kan vi forvente, at temperaturerne stiger markant, med eftermiddagstemperaturer der når op mellem 17 og 22 grader.

En himmel præget af solskin vil dominere, selvom højtliggende skyer lejlighedsvis kan dæmpe solens stråler. Disse skyer vil dog ikke formørke dagens lys, men snarere tilføre en blid filtrering af solens varme.

Vinden forbliver rolig og diskret, kun en svag til jævn brise fra østlige retninger kan mærkes. Det er med andre ord en ideel dag til at nyde udendørs aktiviteter. Uanset om det er en tur i parken, en cykeltur eller en dag ved vandet, er vejret på din side.

"Der er altså rig mulighed for at nyde denne 1. september udendørs, hvis man skulle have lyst til det," lyder det opmuntrende fra meteorologerne.

Med en start som denne ser efteråret ud til at byde på flere gyldne dage, hvor man kan få glæde af naturens skiftende farver og klare, friske luft.

Selvom september traditionelt varsler starten på mørkere og køligere tider, viser vejret sig i dag fra sin milde og venlige side, og inviterer os alle til at trække vejret dybt og nyde det bedste af både sommerens efterslæb og efterårets begyndelse.

Prognoserne viser sågar, at der er en chance for, at september bliver en af de varmeste september-måneder i nyere tid.

Anbefalet til dig