DMI slår alarm: Voldsomt fredags-vejr på vej

06/08/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Fredag kan både blive regnfuld og fyldt med torden. I hvert fald for nogle danskere

Mest læste i dag

Nu advarer DMI om kraftig regn og torden i Vest- og Sønderjylland og DMI Risiko for den sydlige del af Midt- og Østjylland samt store dele af Fyn og Lolland. Det fortæller DMI fredag i et varsel på deres hjemmeside

"Den ustadige vejrtype vender tilbage. Der er opsat DMI varsel op for kraftig regn fra fredag aften og natten til lørdag i Vest- og Sønderjylland og DMI Risiko for or den sydlige del af Midt- og Østjylland, store dele af Fyn og Lolland," skriver Danmarks Meteorologiske Institut

Regnen kan både blive kraftig og ledsaget af torden, lyder det

"Et lavtryksområde over De Britiske Øer sender sidst på eftermiddagen og første på aftenen en okklusion, med regn, der kan være kraftigt og være ledsaget af torden, ind over den sydvestligste del af Danmark."

Meget regn

Som nedbøret bevæger sig på tværs af Danmark vil intensiteten falde, satser DMI på:

"Okklusionen bevæger sig langsomt mod nordøst og giver en del regn og torden til de varslede områder. I forbindelse med at okklusionen bevæger sig gennem Danmark aftager nedbørsintensiteten."

Det tyder på, at der kan falde meget regn hurtigt

"Prognoserne indikerer, at der kan falde mellem 15 og 30 mm inde for en 6 timers periode. Det er dog noget usikkert hvor meget nedbør, der falder og om kriteriet for kraftig regn og torden bliver opfyldt længere mod nord og øst ind de varslede områder, derfor er der opsat DMI Risiko nord og øst for det varslede område."

DMI oplyserdesuden, at der skal falde mere end 24 mm regn på 6 timer for at kriteriet for kraftig regn bliver opfyldt

 

Anbefalet til dig