DMI: Sommervarmen vender tilbage

08/6/20 06:45

Julie Møller

Foto: Shutterstock
Ugens vejr er dansk sommervejr, som vi kender det. Der kommer både sol og regn, men vi kan heldigvis også se frem til, at sommervarmen vender tilbage.

Efter en weekend med meget varierende vejr i hele landet, så går vi ind i en uge, hvor vi lige så stille får varmere og mere stabilt vejr. Så hvis du synes, at mandagen er lidt hård, så kan du glæde dig til en uge med solskin og lune temperaturer.

Dagens vejr: En blandet omgang

Mandagens vejr bliver tørt med nogen sol, dog vil der i løbet af dagen komme flere skyer og enkelte byger. Temp. op mellem 13 og 19 grader, køligst i Vestjylland. Der bliver en svag til jævn vind fra vest og nordvest, og i nat tørt og ret klart de fleste steder.

Tørvejr og solskin

Både tirsdag og onsdag melder DMI, at det bliver tørt vejr med solskin. Det bliver ligeså stille varmere, og vi kan forvente temperaturer op mod 20 grader. 

I de østlige egne tørt med nogen eller en del sol, især på Bornholm, ellers mest tørt og lidt sol. Temp. op mellem 12 og 18 grader, varmest mod øst. Om natten mest tørt og til dels klart vejr. Temp. ned mellem 4 og 10 grader, lidt lunere på Bornholm. Hele perioden svag til jævn vind mest mellem vest og nord.

Slutningen på ugen ser varm ud

Det er en højtryksryg vest for De Britiske Øer, der bevæger sig mod Danmark og giver tørt og lunt vejr. Men der ventes mere ustadigt vejr fra på torsdag, da nye fronter med regn bevæger sig mod Danmark.

Lige nu ser det dog rigtig flot ud, ifølge DMI. Både torsdag, fredag og lørdag kan vi glæde os til sol og dagtemperaturer op mod 23 grader. Dog meldes der også om skyer og regn, hvilket især kommer til at påvirke fredagens vejr. 

DMI understreger, at vejrudsigten er ret sikker til og med onsdag, herefter er det lidt mere usikker. Men DMI lover, at er det gradvist bliver varmere.