DMI: Sommervejret afløses af risiko for skybrud

18/08/2020

Sarah Steenfeldt

Der er risiko for skybrud over hele landet. Foto: Shutterstock.com
Med ét forsvandt sommervejret og dagens vejrudsigt ser noget anderledes ud, end de forhenværende.

Mest læste i dag

Vi har haft en lang periode med solskin og meget få byger - men nu vender det og det har fået DMI til at udsende en risikomelding som gælder stort set hele landet - på nær Bornholm.

En risikomelding er ikke en advarsel, men en melding om at være opmærksom, da der kommer vanskeligt vejr som potentielt kan udvikle sig til et varsel.

Årsagen til meldingen er at vi i dag kan risikere skybrud i hele landet. Der vil nemlig i forbindelse med en koldfront der trækker ind over Danmark tirsdag, opstå byger som kan blive meget kraftige og med torden.

Da der ikke er meget vind, vil bygerne bevæge sig ganske langsomt og muligvis give så meget vand, at kriteriet for skybrud overskrides. Kritieriet for skybrud er mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

DMI oplyser at det ikke er til at sige hvor bygerne vil blive kraftigst - og derfor gælder risiko meldingen stort set hele Danmark. Befinder du dig dog på Bornholm, så kan du roligt se bort fra skybruddet - her er der nemlig endnu en solrig sommerdag på programmet

Temperaturen kan dog stadig blive høj, på trods af bygerne - især i Nordjylland og på Sjælland kan temperaturerne nå op omkring 28 grader.

Vi følger nøje dagens vejrsituation og vil opdatere hvis der kommer et varsel.

 

Anbefalet til dig