DMI: Stilhed før stormen

Af: Thea Andersen

|

21/11/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Tirsdag, en ret stille dag inden regn og blæst op til stormstyrke.

Lige nu læser andre også

Tirsdagen starter ud med tørvejr og skyer. I løbet af dagen kan det efterhånden klare op, og der er mulighed lidt sol, særligt i et bånd fra Nordsjælland, over Fyn til det sydlige Jylland.

I resten af landet dog forsat mest skyet og mulighed for enkelte lette byger, og man må vente til i aften på en opklaring. Temperaturerne vil ligge mellem to og seks grader, og vinden vil være svag til frisk fra nordøst.

Det oplyser meteorolog ved DMI Martin Lindberg i 'meteorologens kommentar' på vejrtjenestens hjemmeside.

Onsdag og torsdag

Onsdag og torsdag vil være præget af gråt, vådt og blæsende vejr.

'Det er et dybt lavtryk ved Østgrønland som de kommende dage ventes bevæge sig ned over Norskehavet og Skandinavien. De tilhørende fronter vil give os en del regn og blæst, og især på torsdag ventes op til hård eller måske stormende kuling fra vest og nordvest, og der kan forekomme vindstød af stormstyrke flere steder i landet, især i Vestjylland,' skriver meteorologen.

Da der er risiko for storm torsdag, har DMI udsendt et forvarsel om »voldsomt vejr«. Du kan læse mere om forvarslet her eller på vejrtjenestens hjemmeside via dette link: Varsler for Danmark (dmi.dk)

Efter lavtrykket og fronterne har passeret så vil kold vinterluft strømme ned over Danmark fra nordvest og nord. Dette vil medføre vinterlige byge og formentlig nattefrost fra fredag.

Anbefalet til dig