DMI: Tropisk orkan skaber usikkerhed

Af: Kasper Rud

|

05/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI spår stor usikkerhed i vejret den kommende tid.

Lige nu læser andre også

Danmark står over for en weekend med stabilt og tørt vejr, hvor vindforholdene vil være rolige.

Et højtryk, der placerer sig enten over eller lidt øst for landet, sørger for, at det meste af Danmark kan forvente forholdsvis pænt efterårsvejr.

Selv om der kan opstå variationer i skydækket, vil solen sandsynligvis bryde frem i løbet af dagen. Dog kan der i nat- og morgentimerne opstå lokale tågebanker, som forsinker solens gennembrud.

Det skriver DMI.

Skyernes tilstedeværelse om natten vil påvirke temperaturen betydeligt. Meteorologerne peger på, at skyerne fungerer som en "dyne", der kan forhindre de værste temperaturfald. I områder med færre skyer kan temperaturen falde helt ned omkring frysepunktet, mens andre steder forventes nattemperaturer mellem 3 og 8 grader.

Selvom weekenden byder på relativt forudsigeligt vejr, stiger usikkerheden markant fra midten af næste uge. En tropisk orkan, der i øjeblikket befinder sig i det nordlige Atlanterhav, kan få stor indflydelse på det fremtidige vejrmønster.

Orkanen bevæger sig mod nordøst, væk fra det varme havvand, som den oprindeligt lever af, og vil efterhånden omdanne sig til et frontlavtryk.

Denne transformation er dog vanskelig at forudsige præcist, da vejrmodeller ofte har svært ved at beskrive sådanne ændringer korrekt. Usikkerheden omkring denne vejrudvikling gør, at der endnu ikke kan gives klare prognoser for vejret senere på ugen.

Det er dermed uvist, hvordan det vil påvirke Danmark, men det er noget, der vil blive nøje fulgt af meteorologerne.

Anbefalet til dig