DMI udsender advarsel: Gælder stort set hele landet

Nyheder
Foto: Shutterstock
DMI er netop kommet med en risikomelding.

Lige nu læser andre også

Når DMI advarer eller beder borgerne om at være opmærksomme, så gælder det for alvor om at spidse ører.

Med det sagt, så er der god grund til at slå lyttelapperne ud.

Sagen er den, at DMI netop har udsendt en advarsel til danskerne, som omhandler en risikomelding, der gælder indtil tirsdag morgen klokken 10.00.

Risikomeldingen drejer sig om tæt tåge, og det gælder stort set over hele landet. Risikomeldingen omfatter hele Fyn, og det er kun enkelte områder af Jylland og Sjælland, der har trukket fripas i denne omgang.

"Her til eftermiddag er der flere steder dannet dis og tåge. I løbet af aftenen og natten kan tågen stedvis blive tæt, dvs. at sigten lokalt kommer under 100m, da mild og fugtig luft strømmer ind over Danmark fra sydvest og syd. Derfor er der opsat et DMI Risiko for tæt tåge for Jylland, Fyn og dele af Sjælland", skriver vejrtjeneste på deres hjemmeside.

Herunder kan du se, hvilke områder, der bliver påvirket af den tætte tåge.

En risikomelding er det laveste af DMI's advarselsniveauer. Dem kan du læse mere om herunder.

Risikomelding

Vær opmærksom på, hvordan vejret udvikler sig i dit område. En risikomelding er ikke et varsel, men en melding om vanskeligt vejr, som kan udvikle sig til et varsel.

Kategori 1: Voldsomt vejr

Vær opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og udendørsaktiviteter.

Kategori 2: Farligt vejr

Vær forberedt på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og forstyrre trafik og forsyning. Følg myndighedernes råd, og vær ekstra opmærksom, når du færdes ude.

Kategori 3: Meget farligt vejr

Følg myndighedernes råd. Vær forberedt på, at der er høj risiko for, at vejrudviklingen kan påvirke dig og dine omgivelser og forstyrre samfundets funktioner.

Anbefalet til dig