DMI udsender advarsel: Her skal du passe på

28/2/23 07:32

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
DMI kommer nu med en advarsel til visse danskere.

Er du blandt dem, der skal ud bag rattet her til morgen? I så fald bør du læse med her. 

DMI advarer nemlig i skrivende stund om risiko for tæt tåge eller rimtåge i store dele af Nordjylland. 

Det sker i kølvandet på en klar aften og rolige vindforhold, som desuden har fået temperaturen til at falde, og derved forøget risikoen for at der i nat og her til morgen bliver dannet tæt tåge eller rimtåge. 

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Men hvis du ikke befinder dig i Nordjylland, så har du nok bemærket, at solen for alvor har fået sig tag over Danmark, da du rullede gardinet fra i morges. 

Og de kommende dage bliver ingen undtagelse. 

Humlen er, at et højtryk over De Britiske Øer sender kold og luft ned over Danmark fra omkring nord, hvilket giver ret svage vinde og god mulighed for sol i dagtimerne, men også udbredt nattefrost og tågedannelse om natten. I starten af næste uge ser højtrykket ud til at forskydes mod syd, og mere ustadigt vejr kan igen nå frem til Danmark. 

Men inden vejret skifter karakter, så venter der et par fine dage rundt om hjørnet. 

Onsdagen byder først på rimtåge, men efterhånden nogen sol de fleste steder. 

Torsdagen fortsætter i samme fodspor. Først på dagen stedvis rimtåge eller tåge, ellers klarer det op med nogen eller en del sol. Temperaturen ligger op mellem 3 og 8 grader. Om natten tørt og til dels klart vejr, men efterhånden rimtåge eller tåge flere steder. Temperaturen ned mellem svimlende 4 graders frost og 3 graders varme. 

Og fredagen er en tro kopi af torsdagen, hvor danskerne først på dagen igen skal stifte bekendtskab med stedvis rimtåge eller tåge, ellers klarer det op med nogen eller en del sol. Dagtemperaturen op mellem 4 og 9 graders varme, om natten ned mellem 1 grads frost og 4 graders varme. Let til frisk vind omkring nordvest, ved Vestkysten op til hård vind eller kuling.