DMI udsender forvarsel om snestorm: Bliver kaldt for 'farlig'

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En snestorm er på vej.

Lige nu læser andre også

Mens danskerne forbereder sig på at byde det nye år velkommen, varsler Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) om, at en snestorm er på vej mod store dele af landet.

DMI's forvarsel, der blev offentliggjort lørdag, omfatter en stor del af Jylland, da den strækker sig fra Ringkøbing til Skagen. Snestormen forventes at onsdag, hvor det ser ud til at den vil vare fra 00.00 til 22.00.

Sådan skriver DMI på deres hjemmeside.

Ifølge DMI er der dog stadig en vis usikkerhed omkring stormens præcise styrke og mængden af snefald. Dette skyldes vejrets omskiftelige natur, og det er vigtigt at holde sig opdateret, da prognoserne kan ændre sig hurtigt.

Snestormen, som DMI har udsendt et varsel omkring, indgår under kategori 2, hvilket indikerer 'farligt vejr'. Sådanne varsler bliver udstedt, når vejret forventes at påvirke infrastrukturen og borgernes sikkerhed. Borgerne opfordres til at udvise forsigtighed, især i trafikken, og at holde sig informeret gennem DMI's opdateringer:

"Vær forberedt på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og forstyrre trafik og forsyning. Følg myndighedernes råd, og vær ekstra opmærksom, når du færdes ude", skriver DMI om et kategori 2-varsel.

DMI planlægger at udsende yderligere opdateringer om situationen senest søndag klokken 12, skriver Ekstra Bladet.

Herunder kan du se, hvor snestormen forventes at ramme.

Anbefalet til dig