DMI udsender kategori 1-varsel

31/07/2021

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Det er ikke længe siden, at de var ude med en trist prognose for resten af sommeren, men nu har de udsendt en varsel.

Mest læste i dag

Sommeren i Danmark har som bekendt vist sig fra begge sider, da man får såvel regn som sol, men i de kommende dage skulle der ikke være nogen anledningen til at slikke sol.

Dette er naturligvis noget, som mange helst ville undgå, og det er ikke længe siden, at temperaturen hertillands var meget højere, end hvad man plejer at opleve, men som et trylleslag med tryllestaven, er der overskyet.

Og netop overskyet er noget, som man kan se frem til.

Lørdag har DMI udsendt en varsel for lokale skybrud og torden flere steder i landet, hvilket kan løbe helt frem til aftenen. 

De oplyser således, at som følge af et lavtryk over den sydlige del af Danmark, og som i øjeblikket bevæger sig mod nordøst, vil der komme en del byger, hvortil de tilføjer, at bygerne kan stedvis være kraftige og muligvis med torden og måske endda hagl.

Og således er der blevet udsendt en varsel, hvor det især drejer sig om Jylland, Fyn og Nordsjælland.

Der er dermed blevet opsat DMI Risiko for lokale skybrud, som tæller store dele af Jylland, mens DMI Varsel for lokale skybrud og torden, hvilket omhandler Fyn og Nordsjælland. 

Øst for ovennævnte område er der ikke stor sandsynlighed for, at man komme til at opleve skybrud. 

Intensiteten og bygeaktiviteten forventes at ville aftage i løbet af aftenen. 

Skybrud betyder, at der falder mere end 15 mm. nedbør på 30 min. 

Kategori 1 er ensbetydende med, at man kan forvente voldsomt vejr, hvilket kan påvirke dine omgivelser og udendørsaktiviteter. 

Anbefalet til dig