DMI udsender kategori 1-varsel: Her i landet vil der komme vind af stormstyrke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Borgere i disse dele af landet skal være særligt opmærksomme.

Mest læste i dag

En stormfuld fredag tager form, da DMI varsler voldsomt vejr mod vest, og flere af landets broer mærker allerede konsekvenserne af naturens vrede.

I løbet af natten til fredag udsender Vejdirektoratet en advarsel til bilister om kraftig blæst på Storebæltsbroen. Dette medfører et midlertidigt forbud mod passage for køretøjer med påhængskøretøjer, der vejer under 750 kg.

Samtidig advares der om, at blæsten kan 'påvirke kørslen'. Forbuddet forventes at blive ophævet klokken 08 fredag morgen.

Også ved Farøbroerne mellem Falster og Sjælland er der udstedt en advarsel om 'kraftig blæst', selvom der endnu ikke er indført forbud på dette tidspunkt.

Det vestlige Danmark, især Vestjylland, står til at få den hårdeste medfart fra moder natur. DMI rapporterer om en grundhastighed på stormende kuling, mellem 20-22 meter i sekundet.

Advarslerne inkluderer også vindstød af stormstyrke, der kan nå op til 26-28 meter i sekundet på den jyske vestkyst.

Det voldsomme vejr, kategoriseret som DMI's varsel 1, forventes at indtage landet fra klokken 07 og fortsætte frem til klokken 16 fredag.

Rejsende opfordres til at udvise stor forsigtighed og tage hensyn til de udfordrende vejforhold. Udover de potentielle trafikale udfordringer kan det blæsende vejr også påvirke andre områder af samfundet.

DMI og Vejdirektoratet appellerer til, at borgerne følger opdateringer og sikkerhedsanvisninger og forsikrer om, at de er klar til at håndtere situationen, mens Danmark står over for den voldsomme naturkraft.

Anbefalet til dig