DMI udsender kategori 1-varsel: Kraftig regn og skybrud på vej

Af: Thea Andersen

|

24/08/2023

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
DMI varsler voldsomt vejr.

Mest læste i dag

DMI har udsendt et kategori 1-varsel om kraftig regn og lokale skybrud, der primært vil ramme Jylland og Fyn. I resten af landet med undtagelse af Bornholm er der risiko for kraftig regn og lokale skybrud.

DMI definerer kraftig regn som mere end 24 mm nedbør på 6 timer, mens et skybrud er defineret ved mere end 15 mm nedbør på 30 minutter.

Varslet gælder fra torsdag kl. 20 til fredag kl. 05, mens risikomeldingen gælder frem til kl. 08.

For de områder, hvor der varsles kraftig regn og lokale skybrud, forventes der mellem 25 og 35 mm regn på 6 timer. Der er også risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min.

Varslet skyldes et fransk regnvejr, der har kurs mod Danmark og kan blive kraftigt.

'Her til morgen regner det stedvis kraftigt i den nordlige del af Frankrig i forbindelse med en frontzone i området. Regnvejret bevæger sig mod nordøst, med kursen sat mod Danmark, men ventes først at nå os i aften eller først på natten. Regnvejret kan stedvis blive ret kraftigt og måske også være med torden og risiko for lokale skybrud,' lyder det.

Ifølge DMI er det først muligt at sige mere præcist, hvilken landsdel der får de største nedbørsmængder, når regnvejret kommer tættere på Danmark. Der kan således komme ændringer i varslet og risikomeldingen, hvorfor du bør være ekstra opmærksom på vejrudviklingen.

DMI's varslingssystem er designet til at give borgerne tid til at forberede sig på voldsomt vejr. Kategori 1-varsel er det laveste niveau, men det indikerer stadig en betydelig risiko, der kræver opmærksomhed og forberedelse.

En risikomelding er ikke et varsel, men en melding om vanskeligt vejr, som kan udvikle sig til et varsel.

Anbefalet til dig