DMI udsender kategori 1-varsel: Rammer en stor del af landet

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et kategori 1-varsel rammer Danmark inden længe.

Lige nu læser andre også

DMI har nu udsendt et kategori 1-varsel, som de selv beskriver med ordene 'voldsomt vejr' på deres hjemmeside. Sagen er den, at vinteren inden længe viser sine kræfter i en stor del af landet, hvor et intensiverende lavtryk nærmer sig fra vest.

Dette vejrfænomen, der oprindeligt blev dannet vest for Skotland, forventes at krydse Skagerrak tidligt onsdag og bringer med sig et hvidt tæppe af sne og kraftige blæst til store dele af Jylland.

Særligt Nordjylland vil opleve de største snefald på mellem 5-10 centimeter, og endda helt op til 15 centimeter. Snefaldet kan variere fra fin sne til tøsne, eftersom temperaturerne spænder fra 3 graders frost til mildere 2 graders varme. Det bliver ikke kun sneen, der skaber udfordringer. Kraftige vindstød, der i Nordjylland kan nå stormstyrke, vil ledsage snefaldet.

Selvom forholdene ikke helt opfylder kriterierne for en snestorm, da snefaldet forventes at være under 10 centimeter på 6 timer, kan den kombinerede effekt af vedvarende snebyger og blæst resultere i betydelig snefygning.

Varslet om snefygning er gældende fra natten til onsdag klokken 02 til onsdag morgen klokken 08.

I bunden af artiklen kan du se hvilke områder, der bliver ramt.

Ugens prognose

Ugen byder - udover snefygning - på en markant vinterlig atmosfære i Danmark, indtil lørdagen lover solrig forløsning. Fra tirsdag til fredag, vil landet opleve en blanding af skyet himmel, snebyger, og temperaturer svingende mellem let frost og svag varme - men derefter er der noget at se frem til.

Tirsdag starter tørt med lidt sol, men efterhånden bliver det mere skyet med spredte snebyger. Vinden bliver mere intens, især langs kysterne, hvor hård vind er forventet.

Temperaturen vil variere fra 2 graders frost til 2 graders varme. Om natten kommer mere udbredt sne, og i de sydlige egne kan der forekomme slud.

Onsdag byder på en lignende blanding af sne og sludbyger med spredte solperioder. Temperaturen vil ligge omkring frysepunktet med jævn til hård vind fra sydvest. Natten lover skarpere frost - især inde i landet.

Torsdag fortsætter med lidt sol, men efterhånden kommer der flere snebyger, især mod øst. Dagen vil være præget af lette til jævne vinde, som tiltager fra vest. Natten bliver mest skyet med snebyger og hårdere vind ved kysterne.

Fredag lover mest skyet vejr med sporadiske sne- eller tøsnebyger, skiftende med let sol. Om natten bliver det mest tørt. Temperaturen vil variere fra let frost om dagen til skarpere frost om natten.

Lørdagen markerer et vendepunkt med tørt vejr og en god portion sol. Dagtemperaturen stiger til mellem 2 og 5 grader varme, men nattemperaturen forbliver kølig. Hele perioden vil være blæsende, med jævn til hård vind, og kuling forventes især langs den jyske vestkyst og Skagerrakkysten.

Så mens Danmark må klare sig gennem en vinterlig uge, er der lys for enden af tunnelen med lørdagens lovende solstråler, som bringer en forsmag på det tidlige forår.

Områderne, hvor det voldsomme vejr rammer, kan ses herunder.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig