DMI udsender kategori 1-varsel: Voldsomt vejr

19/6/20 06:30

Julie Møller

Foto: Shutterstock
De kommende dages våde vejrdøgn kan ende med kraftig regn og/eller skybrud, melder DMI.

I de kommende dage dannes flere lavtryk og tilhørende fronter, og her ligger Danmark lige i skudlinjen, skriver DMI.

Landet bliver delt i to

Fra i aften og frem til søndag står den på perioder med regn og byger, og på nuværende tidspunkt ser det ud til, at landet deles i to. Mod vest og sydvest ventes en frontzone efterhånden at lægge sig godt til rette og give perioder med regn eller byger og stedvis torden. I resten af landet vil der mere være tale om spredte regn- og tordenbyger.

Varmt og fugtigt

Atmosfæren over Danmark er både varm og fugtig, hvilket kan give ganske store regnmængder. DMI melder, at der er risiko for, at nogle af bygerne kan udvikle sig til regulære skybrud, med mere end 15mm regn på 30 minutter. I frontzonen, mod vest- og sydvest, er der tillige risiko for kraftig regn, med mere end 24mm regn på 6 timer.

Efter regnen kommer solen

Det ser også ud til at holde stik i forhold til den kommende uges vejrudsigt. 

Mandag kommer der nogen eller en del sol flere steder, men også spredte byger. Temp. mellem 17 og 22 grader, og let til frisk vind mest omkring vest. 

Lige pt ser det ud til at blive rigtig flot Sankt Hans vejr. Vejrudsigten melder om tørt og overvejende solrigt vejr, og dagtemp mellem 20 og 25 grader, ved kyster med pålandsvind lidt køligere. Det solrige vejr fortsætter onsdag, og lige nu ser både torsdag og fredag også ud til at skulle blive stabile og varme sommerdage. 

DMI konkluderer, at den generelle vejrudvikling er ret sikker, men nedbørsmængderne i dag og hen over weekenden er usikre med store regionale og tidslige forskelle, og måske kan der stedvis blive tale om ret store nedbørsmængder.