DMI udsender kategori 1-varsel: Voldsomt vejr på vej

27/6/20 08:17

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
DMI har udsendt en kategori 1-varsel, da det skulle gå hen og blive voldsomt vejr i løbet af dagen.

Selvom mange er vågnet op til solskin og varmt vejr, så bliver det desværre ikke en dag som vi har haft i løbet af den seneste uge.

Der skulle falde masser af regn i løbet af dagen, og der forventes også at komme tordenvejr over store dele af landet, og derfor har DMI udsendt en kategori 1-varsel.

DMI skriver, at varmen kombineret med den høje luftfugtighed er som ren benzin på bålet, når det kommer til kraftig regn- og tordenbyger.

Her forventes det at ramme

I løbet af dagen forventes det, at der allerede fra formiddagen vil komme regn- og tordenbyger i landet, hvor først det centrale og den østlige del af Danmark forventes at blive ramt.

Ydermere bevæger skyerne sig ganske langsomt, og derfor forventes skybrud, hvor der falder mindst 15 millimeter regn på 30 minutter.

Senere på dagen vil uvejret særligt ramme Vest- og Sønderjylland, hvor der både vil komme skybrud og tordenvejr.

I skrivende stund ser det ud til, at Møn, Falster, Øst- og Sydsjælland, Københavnsområdet, Bornholm og Vendsyssel skulle klare frisag. DMI melder dog, at det hurtigt kan vende, og derfor kan der dukke skybrud op ud af det blå.

Varslen for Fyn og store dele af Sjælland gælder fra 11 til 22, mens Østjylland varsles fra 13 til 23.00 og Vestjylland fra 12 til 23.00.