DMI udsender kategori 1-varsel: Voldsomt vejr rammer landet

Nyheder
Foto: Shutterstock
Voldsomt vejr er på vej mod Danmark.

Lige nu læser andre også

Hvis vi udelukkende kigger på termometeret, så er der ikke nogen grund til at klage over dagens vejr.

Selvom der vil være mulighed for, at temperaturerne sniger sig op omkring de 24 grader, bliver vejret alligevel ikke sommerligt.

Det skyldes, at det i løbet af dagen begynder at blive mere skyet vestfra, og i den nordvestlige del af landet kan der komme lidt regn.

En front, der mandag lå over De Britiske Øer, bevæger sig langsomt mod øst, og tirsdag aften og natten til onsdag vil den passere vort lille land.

I den forbindelse udsendte DMI i morges en risikomelding, som gjaldt en stor del af landet, men nu har de flere steder opgraderet den til et kategori 1-varsel.

På hjemmesiden beskriver DMI et kategori 1 varsel som 'voldsomt vejr', hvorfor danskerne nu bør tage sig i agt.

Det voldsomme vejr vil primært ramme de vestjyske områder, og det vil gælde fra tirsdag klokken 17.00 til onsdag klokken 05.00.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Efter frontens passage klarer det op, og onsdag får vi perioder med sol og enkelte byger samt temperaturer mellem 15 og 20 grader.

Fra torsdag forventes ustadigt vejr med skyer, regn, byger og sol, men vejrudsigten er lidt usikker.

Usikkerheden skyldes den tropiske storm Ernesto, som lige nu befinder sig sydsydvest for Newfoundland og er på vej mod De Britiske Øer.

Når tropiske storme når vores breddegrader, kan de påvirke vejrudsigterne, så lavtrykkets bane, timing og nedbørsmængde kan variere fra gang til gang.

Anbefalet til dig