DMI udsender kategori 1-varsel: 'Voldsomt vejr' rammer snart

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har nu udsendt et kategori 1-varsel.

Mest læste i dag

Fredagen starter de fleste steder tørt og solrigt, men i løbet af dagen bliver det mere skyet. Det skyldes et lavtryk, som bevæger sig op mod Danmark i løbet af fredagen.

I forbindelse med lavtrykket forventes der at falde en del regn, og DMI har derfor udsendt et kategori 1-varsel, som gælder store dele af landet.

Varslet

DMI har udsendt et varsel om 'voldsomt vejr', der omhandler kraftig regn, i Syd- og Sønderjylland, Fyn, Midt- og Vestsjælland samt Lolland og Falster. Varslet gælder fra fredag klokken 20 til lørdag klokken 06.

Der forventes 25-35 mm regn på 6 timer, og lokalt kan der endda falde 35-50 mm. Kriteriet for kraftig regn er over 24 mm på 6 timer, og for skybrud er det over 15 mm på 30 minutter.

I bunden af artiklen kan du se et overblik over, hvor varslet rammer.

Lørdag byder på sol

Lavtrykket vil i løbet af lørdagen fortsætte mod nord.

Lørdag morgen ser det ud til, at nedbøren vil have sluppet den sydlige del af landet, og længst mod syd vil flere vågne op til solskin.

Længere mod nord holder nedbøren ved op af formiddagen, men også her skal tørvejret og opklaringen nok komme, skriver DMI.

Sankthansaften

Skal du forberede et bål til sankthans på søndag, ændrer vejrbilledet sig ikke meget i forhold til, hvordan lørdagen slutter.

I dagtimerne bliver det flere steder næsten overskyet, og der kan komme en let byge. Hen mod aften ventes skyerne dog at lette og give bedre plads til solen.

Det vil være lidt køligt med en temperatur på 13–17 grader.

Anbefalet til dig