DMI udsender kategori 2-varsel: Farligt vejr over hele landet

09/8/20 09:49

Henrik Rothenbücher

Foto: Medien Service Mueller I Oliver Mueller Via Www.imago-Images.de/Imago/Ritzau Scanpix
Hedebølgen i Danmark fortsætter, og derfor advarer DMI nu med en særlig kategori 2-varsel.

Temperaturen i disse dage er bestemt ikke noget at spøge af. Man skal være meget påpasselig, både grundet solens skarpe stråler, men også grundet risikoen for dehydrering.

Temperaturen har flere gange været oppe omkring de 30 grader, og endda forbi den. I dag bliver det også ufatteligt varmt, og det er ikke usandsynligt, at temperaturen vil tage skridtet helt op på de 32 grader.

Hvis man ikke er til den helt voldsomme varme, så kan man glæde sig over, at der bliver skruet en anelse ned for temperaturen i løbet af de næste par dage. Det er dog ikke meget, da vejrudsigten fortsat peger på temperaturer omkring de 28-29 grader.

DMIs kategori 2-varsel for farligt vejr løber fra i dag til og med klokken 18.00 i morgen.

De skriver, at hedebølger kan være farlige for små- og spædbørn, ældre samt personer med kroniske sygdomme. Det er derfor vigtigt at drikke rigeligt og at holde kroppen afkølet.

Sådan bliver vejret

Tager vi et kig på vejrudsigten i den kommende uge, så starter den ud med mandag, hvor der lokalt kan blive op til 30 grader. Ellers forventes der at blive mellem 23 og 28 grader.

Normalt plejer DMI at lave en vejrudsigt for hver eneste dag, men denne gang har de valgt at lave en enkelt en, der viser vejrudsigten for tirsdag, onsdag, torsdag og fredag, da vejret bliver det samme.

Tørt og overvejende solrigt, mens temperaturen vil ligge på mellem 23 og 28 grader.

I den kommende weekend forventes det fortsat at blive varmt.