DMI udsender kategori 2 varsel: Farligt vejr på vej

17/06/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
Hedebølgen er på vej mod Danmark og i dag meldes der om helt op til 33 graders varme.

Mest læste i dag

Varsler og risikomeldinger har der været en del af på det seneste. Kraftig reg, skybrud og torden, har der været rigeligt af til Danmark på det seneste - og nu varsles der altså endnu en gang fra DMI. Dog er det denne gang en kategori 2 varsel og dermed er den lidt mere "alvorlig" end de seneste varsler og risikomeldinger.

Der varsles op til kategori 2 for hele landet. En kategori 2 varsel er defineret som farligt vejr og man bør derfor være forberedt på, at vejrudviklingen kan påvirke ens omgivelsser og forstyrre trafik og forsyning. Man bør desuden følge myndighedernes råd og være ekstra opmærksom, når man færdes ude. 

Ifølge DMI har vi et vejrmæssigt "spændende" døgn i vente, hvor der vil forekomme skybrud, torden og kraftig regn i større dele af landet.

Det er især Jylland der bliver ramt, hvor det allerede fra sidst på morgenen kan gå løs over Nord- og Østjylland. Omkring middag går det løs i Midt- Vest- og Sønderjylland, hvor kraftige todenbyger forventes at poppe op flere steder. 

Hold dig opdateret 

Derfor er der her til morgen udsendt varsel om skybryd og torden for det meste af Jylland. Ved et skybrud falder der mere end 15 mm regn på 30 minutter. 

I Nordvestjylland og på Fyn er prognoserne ikke så entydige, så her er der lige nu tale om en risikomelding for skybrud og torden.

Også i den østlige de af landet, vil det gå løs ud på dagen, da et lavtryk bevæger sig op over den østligste del af landet. I forbindelse med lavtrykket vil tilhørende regn og torden, nemlig muligvis give så meget regn, at der bliver tale om kraftig regn - her er kriteriet, at der falder mere end 24 mm på 6 timer. 

Derfor kan vejret det kommende døgn, altså kunne skabe større eller mindre problemer flere steder. Derfor lyder opfordringen også på, at man løbende holder sig opdateret på vejrsituationen. 

"Vær forberedt på, at kraftigt tordenvejr medfører risiko for personskade, lynbrande og afbrydelser i strøm, kommunikation og vandforsyning," lyder det fra DMI der også tilføjer:

"Undgå at bade eller at færdes på store åbne områder som f.eks. fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig. Vær forberedt på, at der er høj risiko for oversvømmelse af lavtliggende områder som f.eks. kældre, vejbaner og viadukter." 

Derfor bør man også være ekstra opmærksom i trafikken, da der kan være meget vand på vejene. 

Du kan holde dig opdateret på kortet hos DMI her

 

Anbefalet til dig