DMI udsender kategori 2-varsel: Risiko for skybrud, hagl, torden og kraftige vindstød

Af: Ida Hansson

|

26/06/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Farligt vejr har kurs mod Danmark.

Lige nu læser andre også

DMI har udsendt en kategori 2-varsel, hvilket indikerer farligt vejr, for den nord- og østlige del af Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm. De resterende dele af landet er under DMI Risiko, der advarer om potentialet for intensiverende vejrforhold.

En kølig front bevæger sig hen over landet, og efter at have nået Vestjylland vil den fortsætte østover, tilsyneladende intensiverende på grund af solopvarmningen i løbet af dagen.

De nord- og østlige dele af Jylland, samt Sjælland og Lolland-Falster, er mest udsatte for de hårdeste byger, der forventes at ramme i løbet af eftermiddag og aften.

DMI advarer om, at disse områder potentielt vil opleve kraftige byger, der kan producere mellem 25 og 35mm regn på bare 30 minutter, sammen med vindstød mellem 15 og 23 m/s.

I tillæg kan bygerne være ledsaget af hagl og torden.

Vejrsituationen er stadig noget usikker, især med hensyn til hvor de mest intense byger vil ramme. Derfor anbefaler DMI befolkningen i de berørte områder at forberede sig og forblive årvågen over for vejrmeldingerne, da forholdene hurtigt kan ændre sig.

Vejret i resten af landet forventes at være mere stabilt, selvom vindstød kan nå mellem 15 og 20 m/s.

DMI vil fortsætte med at overvåge situationen og opdatere varslerne efter behov. Dette skift fra det hidtil dejlige sommervejr understreger betydningen af at være opmærksom på vejrforholdene og altid forberedt på pludselige ændringer, selv i sommersæsonen.

Anbefalet til dig