DMI udsender kategori 2-varsel: Vind af stormstyrke på vej

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det kan blive en rigtig blæsende affære.

Lige nu læser andre også

DMI har udsendt to varsler i form af kategori 1 og kategori 2, som forventes at ramme landet i de kommende dage.

Dette skyldes et usædvanligt kraftigt lavtryk for årstiden, der bevæger sig op over den sydlige del af Skandinavien fra syd. Med lavtrykket følger betydelige mængder regn og kraftig vind.

Varsel om kraftig regn: DMI har udsendt et varsel for kraftig regn, der specifikt vil påvirke Bornholm og den østlige del af Sjælland. Indtil tirsdag morgen kan der falde mellem 30-50 mm regn, og i nogle områder kan dette tal stige til 50-80 mm.

Dette er betydeligt over DMIs kriterium for kraftig regn, som er defineret ved mere end 30 mm regn på 24 timer.

Derudover kan der lokalt forekomme skybrud, som er mere end 15 mm regn på bare 30 minutter. Vest- og Sydsjælland samt Lolland/Falster er også blevet markeret med et DMI risikovarsel for kraftig regn og skybrud.

Varsel om stormstyrke: Vinden vil også spille en væsentlig rolle i det kommende uvejr.

DMI har udsendt et varsel for stormende kuling med vindstød af stormstyrke.

Dette varsel gælder for Bornholm, Sjælland, Lolland, Falster fra mandag morgen og for den nordlige del af Jylland fra mandag aften. De kraftigste vindstød forventes at ramme vest- og nordvestvendte kyster. Fyn og den sydlige del af Jylland er også blevet markeret med et DMI risikovarsel for vindstød af stormstyrke, som træder i kraft fra mandag aften.

Meteorolog Mette Zhang fra DMI understreger vigtigheden af at være opmærksom på disse varsler og tage de nødvendige forholdsregler. "Vi holder øje med situationen og opdaterer ved behov," siger hun.

Anbefalet til dig