DMI udsender nyt varsel: Voldsomt vejr på vej

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har nu udsendt et varsel, kort efter Pia har været forbi.

Lige nu læser andre også

Stormen Pia, som for nylig har forladt Danmark, efterlader sig et vejrlandskab i konstant forandring. Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har nu udsendt et nyt varsel, der lover mere dramatisk vejr i de kommende dage.

Går man allerede nu og savner Pia, er der godt nyt fra DMI. Lørdag formiddag kommer vejrtjenesten nemlig med endnu et varsel om kraftig blæst med risiko for vindstød af stormstyrke. Varslet gælder de nordjyske kyster i tidsrummet mellem klokken 03-09 mandag. Dette nye vejrfænomen, som ikke har fået et navn, forventes at bringe en intensitet med sig, der kan påvirke dagligdagen for mange.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge DMI vil middelvinden her være i kategorien stormende kuling, hvilket svarer til 20-23 m/s. Disse kraftige vinde kan skabe udfordringer for transport, infrastruktur og sikkerhedsforanstaltninger.

Det er derfor vigtigt for beboerne i de berørte områder at forberede sig og følge de råd og anvisninger, der gives af myndighederne.

Og så kan vindstødene altså nå op på 25-30 meter i sekundet, hvilket er en betydelig styrke. Det er vigtigt at understrege, at sådanne kraftige vindstød kan medføre skader på bygninger, vælte træer og forårsage andre skader. DMI opfordrer derfor til forsigtighed, især i de kystnære områder, hvor effekten af stormen vil være mest mærkbar.

Anbefalet til dig