DMI udsender risikomelding lige nu: Kraftig regn på trapperne

18/08/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
DMI har netop udsendt risikomeldingen.

Mest læste i dag

I morges skrev DMI, at Danmark kan se frem til en lun weekend med temperaturer, der stedvis når op til 25 grader, især i de østlige dele af landet.

Dette skyldes et højtryk over Skandinavien, som bringer østlig strømning over Danmark.

Den melding er der ikke ændret på, men DMI har netop udsendt en akut varsel, som ikke ligefrem er gode nyheder for danskerne.

Danskerne skal nemlig væbne sig med regnslag, regntøj og gummistøvler, såfremt de skal bevæge sig udenfor i morgen, lørdag.

Risikomeldingen lyder på kraftig regn i hele landet. Bornholm har dog trukket det heldige lod, da de lader til at slippe i denne omgang.

Risikomeldingen gælder fra lørdag aften klokken 21.00 til søndag morgen klokken 08.00. I den periode vil der falde mellem 25 og 35 mm regn på seks timer, hvilket er det, der karakteriserer kraftig regn.

Det til trods så holder prognosen og godt vejr dog også stik.

Søndag vil være en flot dag, når det dårlige vejr har klaret op, fortæller Mette Zhang, der er meteorolog ved DMI, skriver Ekstra Bladet:

“Den her opklaring breder sig så ind over landet, så om eftermiddagen ligner det nogen eller en del sol og mest tørt vejr til hele landet. Temperaturen vil ligge på 18 til 23 grader.”

Anbefalet til dig