DMI udsender varsel om 'voldsomt vejr': Her skal du være opmærksom

Foto: Shutterstock
DMI har nu udsendt et kategori 1-varsel.

Mest læste i dag

I weekenden, hvor mange havde set frem til roligt og varmt vejr, har Dansk Meteorologisk Institut (DMI) vendt op og ned på forventningerne.

Selvom varmen er ankommet som lovet, har lørdag morgen bragt en overraskelse med sig i form af voldsomt vejr.

DMI har nemlig udsendt et kategori 1-varsel, som de beskriver med følgende på deres hjemmeside: "Vær opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og udendørsaktiviteter."

Varslet gælder for Øst- og Nordjylland, og i de ramte områder er tågen så tæt, at sigtbarheden falder under 100 meter, hvilket skaber udfordringer for trafikken og udendørs aktiviteter. '

Forventningen er, at vejrforholdene vil begynde at klare op, og det voldsomme vejr ophører omkring klokken 10.00. Det giver håb om, at resten af weekenden stadig kan nydes.

Resten af weekenden

I løbet af lørdagen skal en frontzone bevæge sig op over de østlige og nordlige egne fra sydøst. Sammen med fronten strømmer varm og fugtig luft op over landet, og denne kombination af varm luft over en jordoverflade, der om foråret endnu er ret kold, giver gode betingelser for dis og tåge.

Fronten skal bruge en stor del af dagen på at passere landet, så lørdag vil i de nordlige og østlige egne opleves som en klassisk forårs-gråvejrsdag med diset vejr, stedvis tåge, samt regn eller finregn.

Resten af landet vil også opleve mest skyet og diset vejr, samt stedvis tåge i morgentimerne, men i løbet af dagen, som fronten bevæger sig mod nord, vil det klare lidt op fra sydvest med mulighed for sol. Temperaturerne vil komme op mellem 5 og 10 grader, men hvis solen kommer frem stedvis op til 12 grader.

Søndagen byder på meget af det samme gråvejr, der stedvis kan blive hængende hele dagen. Dog forventes det at holde stort set tørt, da fronten er passeret, og som dagen skrider frem, er der stedvis også mulighed for kig til solen. Temperaturerne vil igen kunne snige sig op mellem 7 og 12 grader.

Herunder kan du se de områder, der er ramt af varslet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig