DMI udsender varsel om 'voldsomt vejr' - men det kan blive endnu værre

Nyheder
Foto: Shutterstock
DMI varsler nu om voldsomt vejr.

Mest læste i dag

Meget ustabil luft ligger i dag, fredag, over store del af Danmark, og det kan resultere i, at kraftige regn- og tordenbyger i løbet af dagen kan poppe op flere steder i landet.

Især i området fra Nordsjælland nedover Midt- og Vestsjælland ser bygerne ud til, at kunne udvikle sig kraftigt og blive til egentlig skybrud.

Derfor har DMI nu udsendt et kategori 1-varsel, som de på deres hjemmesiden kalder for 'voldsomt vejr'.

Varslet omhandler torden og lokale skybrud, og det gælder fra fra fredag morgen klokken 07:00 og frem til fredag aften klokken 19:00.

Lokalt kan der falder 15-25 mm regn på blot 30 minutter.

I resten af landet, bortset fra Bornholm, er det mere usikkert om bygerne når at udvikle sig til egentlig skybrud.

Derfor er der her opsat et DMI risiko for torden og lokale skybrud gælden i samme tidsrum (07:00-19:00) og med samme nedbørsmængder (15-25 mm regn på 30 minutter).

Det er en meget vanskelig vejrsituation, og der kan om nødvendigt blive ændret i varslerne. Det gælder både i forhold til tidsperiode og DMI risiko kontra et egentlig varsel om skybrud og torden.

Herunder kan du se, hvordan dit område rammes.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Et stort vejrskifte venter heldigvis i weekenden, og her er det ikke utænkeligt, at vi kommer til at opleve sommerlig varme.

Lørdag vil der være nogen eller en del sol, men i perioder vil der også være overskyet. Det skal heller ikke afskrives, at et par voldsomme byger, som kommer med torden, melder sin ankomst.

Temperaturerne vil befinde sig mellem 20 og 25 grader, og ved kysterne vil det være en anelse køligere.

Søndag fortsætter lidt i samme takter, men her vil det 'kun' blive op til 24 grader. Vinden tiltager og bliver let til frisk fra nordvest og vest, ved Vestkysten op til hård vind eller kuling.

Selvom weekendens vejr ikke udelukkende byder på sol og tørvejr, ser det alligevel ud til at blive en anelse bedre, end det er lige nu.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig