DMI udsender varsel: På torsdag rammer det

17/11/20 08:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Hvis du endnu ikke har gjort det, så er det fornuftigt lige at tjekke vejrudsigten for torsdag

På torsdag slår vejret om og et kraftigt blæsevejr vil ramme landet, for visse steder har DMI allerede udsendt et kategori 1 varsel, som hører ind under kategorien “voldsomt vejr”. Derudover er der også varslet slud og tøsne.

Inden vi ser mere på vejrudsigten for torsdag, kan vi kort tage et nærmere kig på de kommende dage op til.

I dag bliver skyet og diset med regn eller finregn. Vinden tiltager og bliver jævn til hård omkring syd, senere fra sydvest og stedvis kuling kan ramme kysterne. Mellem 10 til 12 graders varme hele døgnet.

Onsdag byder først på dagen på overskyet og diset vejr, med stedvis regn. I løbet af dagen vil det klare op og give lidt eller nogen sol. Temperaturer mellem 10 og 13 grader, med let til frisk vind - dog ved kysterne vil vinden være hård og helt op til kuling. Om natten vil der komme tiltagende vind og der kan kuling og kraftige vindstød.

Voldsom blæst og tøsne

Torsdag byder på enkelte byger og perioder med lidt eller nogen sol. Temperaturen falder i løbet af dagen til mellem 7 og 10 grader, mens det bliver blæsende fra sydvest og vest, med frisk vind til kuling med kraftige vindstød. Senere drejer vinden til vest og nordvest, hvor især kysterne en overgang vil opleve vindstød af stormstyrke.

For Midt- og Vestjylland, samt Nordjylland er der udsendt et kategori 1 varsel, som dækker over “voldsomt vejr”, det betyder at du skal være opmærksom og at vejret kan påvirke dine omgivelser og udendørsaktiviteter.

I Nordvest- og Nordjylland kan der nemlig en overgang stormende kulingt med vindstød af orkanstyrke.

Om aftenen fortsat blæsende med stedvise vindstød af stormstyrke. 

Natten til fredag vil vinden være aftagende. Temperaturen falder til mellem 1 og 5 grader, mens der lokalt kan komme ned til nul grader. Der vil i de nordlige dele kunne falde slud eller tøsne.