DMI udsender varsel: Voldsomt vejr på vej

Foto: Shutterstock
Igen i dag kan der komme voldsomt vejr flere steder i landet.

Mest læste i dag

Efter en weekend med lidt blandet vejr, kan vi i den grad se frem til en våd start på ugen. DMI har nemlig mandag morgen udsendt en kategori 1 varsel, som dækker over "voldsomt vejr".

Det beskriver DMI på følgende måde: 

"Vær opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og udendørsaktiviteter."

Der er udsendt kategori 1 varsel, som gælder for Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Syd- og Sønderjylland, Østjylland, Midt- og Vestjylland og Nordjylland.

I resten af landet er der udsendt en risikomelding, som betyder at man bør være opmærksom på, hvordan vejret udvikler sig. Selvom det ikke er et varsel, er det en melding om vanskeligt vejr, der kan udvikle sig til et varsel.

Der er udsendt risikomelding for lokale skybrud og torden.

Vil ikke vare længe 

I øjeblikket ligger der et lavtryk over Nordsøen, der trækker langsomt mod vest, mens en tilhørende frint med regn, byger og torden i løbet af dagen bevæger sig op over Danmark fra sydvest.

I den forbindelse meldes det, at der kan falde så meget regn, at vi kommer over kriteriet for kraftig regn, hvilket er mere end 24 mm på 6 timer - eller for skybrud, som er mere end 15 mm på 30 minutter. 

Den eneste del af landet der går helt fri for varsel og risikomelding i dag, er Bornholm.

Da fronten bevæger sig hurtigt, ventes det ikke, at det kraftigste nedbør vil vare mere end et par timer hvert sted. Derfor er der også lidt usikkerhed omkring vejrsituationen - så derfor bør man holde sig opdateret på vejrsituationen. Det kan du blandt andet gøre via kortet her.

Når fronten har passeret, vil det klare op fra sydvest, men der kan dog fortsat falde byger rundt omkring - de ser dog ikke ud til at blive lige så kraftige. 

 

 

Anbefalet til dig