DMI udsender varsel: Voldsomt vejr rammer

Af: Thea Andersen

|

24/10/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Voldsomt vejr rammer tirsdag og onsdag.

Lige nu læser andre også

Du kan godt finde regntøj, gummistøvler og paraply frem!

I hvert fald hvis du bor i Jylland - med undtagelse af Aabenraa, Sønderborg, Jammerbugt, Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn, Læsø og Samsø - og i den nordvestlige del af Fyn.

Sent mandag aften har DMI nemlig udsendt et kategori 1-varsel, som lover kraftig regn.

Hos DMI er der tre kategorier, og kategori 1 står for: Voldsomt vejr. Der skal man være opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke ens omgivelser og dine udendørsaktiviteter.

Det voldsomme vejr skyldes et lavtryk, som bevæger sig op over Nordsøen sydfra, og bringer en front med regn med sig. Denne front vil langsomt bevæge sig op over Danmark fra syd, og natten til onsdag forventes den midlertidigt at næsten gå i stå halvvejs op over Danmark. Dette vil medføre betydelige mængder nedbør, især i den centrale del af Jylland.

Af den har grund har DMI udsendt et varsel om kraftig regn for den centrale del af Jylland, som er gældende fra tirsdag klokken 12 til onsdag klokken 12. Samtidigt melder vejrtjenesten om risiko for kraftig regn for områder lige syd og lige nord herfor (Se kortet nedenfor).

Kraftig regn defineres ved nedbørsmængder over 30 millimeter i forbindelse med et regnvejr.

'De seneste prognoser indikerer, at der fra tirsdag middag til onsdag middag vil komme over 20 mm nedbør mange steder i Danmark men, at der i den centrale del af Jylland vil falde mellem 25 og 45 mm nedbør,' lyder det.

Dette kommer i kølvandet på weekendens uvejr, der allerede har øget vandstanden i vandløbene, især i den centrale del af Østjylland fra Kolding til Horsens.

Op til 45 millimeter regn i løbet af de næste par dage kan derfor lokalt skabe problemer med oversvømmelser langs vandløb og søer.

Fra regnen lander på jorden til, at vandet når ud i de større vandløb, vil der typisk gå 12 til 24 timer.

Anbefalet til dig