DMI udvider varsel: Voldsomt vejr rammer landet

Nyheder
Foto: Shutterstock
DMI udvider nu gårsdagens kategori 1-varsel.

Mest læste i dag

Det sommervejr, som danskerne har oplevet i de seneste dage, har været længe ventet.

Juni måned har primært budt på ustadigt vejr med skiftende temperaturer og hyppige regnbyger, men i de sidste par dage har man for alvor kunnet mærke, at vi befinder os i en sommermåned.

Desværre ser det gode vejr ikke ud til at holde fast særlig længe, da DMI i går udsendte et kategori 1-varsel, som omfattede en stor del af det sydlige Jylland.

Men nu er der nyt.

Vejrtjenesten har nemlig lige opdateret og udvidet varslet, hvorfor flere danskere bør spidse ører.

Her rammer det voldsomme vejr

I dag mellem klokken 15 og 23 kan der i store dele af landet komme mange byger og stedvis skybrud.

Der kan flere steder falde mellem 25 og 35 mm på 6 timer, enkelte steder måske mere. Bygerne kan også være med torden og hagl, som kan give skybrud nogle steder.

Derudover er det værd at nævne, at der i forbindelse med bygerne kan der komme kraftige vindstød. Derfor er der sendt varsel, der i øvrigt beskrives som voldsomt vejr, som gælder flere steder i landet.

I bunden af artiklen kan du se, hvilke områder der rammes.

Ud på aftenen bevæger bygerne sig videre mod nordøst og svækkes lidt.

Derfor tyder det på, at der vil falde færre mm regn. Da der fortsat kan være bygeaktivitet er der risiko for skybrud, men det er mere usikkert.

Derfor er der sendt DMI-risiko for store dele af resten af landet med enkelte undtagelser, herunder Bornholm.

Det skyldes, at meget varm og fugtig luft trækker op over Danmark fra sydøst, samtidig med at en front nærmer sig landet fra vest. Det giver udbredt bygeaktivitet, der kan være kraftig.

Kriteriet for kraftig regn er mere end 24 mm på 6 timer, og for skybrud mere end 15 mm på 30 minutter.

Herunder kan du se, hvilket områder der rammes af hhv. varsel og risikomelding.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig